32 rum & kök
Är det en restaurang?
Ja. Är det ett hotell? Ja. Finns det konferens lokaler? Ja. Finns det en bar? Ja.
Vad är det för något jag talar om, svaret är, jo det är 32 rum & kök. Om du
älskar att stå bakom skjutdörrarna och laga den gudomliga maten, eller kanske
bakelserna, eller du kanske
gillar att servera mat till glada gäster? Ja då ska jag säga dig att 32 rum
& kök är det bästa jobbet för dig. Men det kan ju också vara så att du
kanske ska ha en konferens för ett gäng kollegor, eller kanske ska övernatta i
den vackra staden Sigtuna över natten, eller kanske bara helt enkelt vill äta
på en mysig lantlig restaurang, kanske frukost, middag eller lunch. Ja då kan
jag säga att 32 rum & och kök är nog Sigtunas bästa hotell för din
vistelse.
Jag praoade där under en vecka. Redan
första dagen kände jag mig som hemma. Det är trevlig personal som har bra
sammanhållning och skrattar och gör roliga saker tillsammans, en familj. Som
har gjort flera aktiviteter tillsammans, till exempel snart ska dem ta en tripp
till Ullared, bara dem som jobbar där. ”Det är som mitt hem”, var något som jag
fick höra ofta när dem skulle beskriva arbetsplatsen, eller ska jag säga deras
andra hem? Båda funkar.
Det är
mysiga rum, som gjorde att man verkligen kände sig hemma med tanke på dess lantliga
inredning som gav en mysig skön och avslappnad känsla. Sen får man ju inte
glömma den goda maten, och bakelserna, doften av nybakat bröd, ny lagad mat som
snabbt fyllde lokalerna vid frukost, lunch och middags tid. Sen får man ju inte
glömma att gästerna får lite fika före lunchen och sedan efter igen.
”Tänk dig
att du har gäster på besök hemma, se till att det alltid finns kaffe till dem,
och ta ett varv runt huset då och då och plocka undan all smutsdisk.” Det var
en uppgift jag fick. Det var en bra beskrivning på hur man skulle behandla
gästerna, och även huset. Efter några dagar när man lärt känna lokalerna och
huset, så kändes det nästan som man hade en middag för nära och kära och det
var en själv som var värden.

Svårt att
bära tallrikar var det, och en tallrik kan ha gått åt då och då, men det var
värt det. Jobbigt att duka alla borden dag in och dag ut, men fint blev det.
Jobbigt att bära drickor upp från källaren till restaurangen och baren, men
gästerna blev glada. Och muskler fick man.
Det är ett
tufft jobb med ibland mycket stress. Men man klarar det med hjälp av gästerna
som alltid är trevliga och log till en. Det lyste upp ens vardag. Inte bara
gästerna gjorde det utan utsikten också. Med en stor fin gräsmatta och en fin
utsikt över vattnet, blev man lugn och harmonisk. Sen får vi ju inte glömma den
mysiga stämningen med arbetskollegorna man hade, som även dem lyste upp ens
vardag.
Men det är
klart att ibland kan stressen ta över, och man blir trött när man kommer hem,
man vill bara lägga sig ner och sova, man orkar inte göra något. Det är en
nackdel med detta jobb, men det är ju såklart så med dem flesta jobb. Sen kan
det ju vara en aning för högljud nivå om det är ett fullproppat matrum. Då
gäller det att hitta ett litet gömställe där man kan sätta sig och bara vila i
en minut, sen är man på topp igen, och kan fortsätta leverera en glad och
positiv utstrålning.
Sen får jag
ju inte glömma att man får frukost lunch och fika och middag här, och jag lovar
dig det är gott. Allt från kött till soppa, crossant till kladdkakor. Allt
möjligt, och allt är färskt ny bakat, eller ny lagat!
32 rum &
kök, var en rolig, trevlig, mysig, utomordentligt den bästa praoplatsen. Säkert
även ett väldigt roligt jobb!
Av: Paulina Lundström, en nöjd prao elev!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar