lördag 1 december 2012

32 rum & kök



32 rum & kök

Är det en restaurang? Ja. Är det ett hotell? Ja. Finns det konferens lokaler? Ja. Finns det en bar? Ja. Vad är det för något jag talar om, svaret är, jo det är 32 rum & kök. Om du älskar att stå bakom skjutdörrarna och laga den gudomliga maten, eller kanske bakelserna, eller du   kanske gillar att servera mat till glada gäster? Ja då ska jag säga dig att 32 rum & kök är det bästa jobbet för dig. Men det kan ju också vara så att du kanske ska ha en konferens för ett gäng kollegor, eller kanske ska övernatta i den vackra staden Sigtuna över natten, eller kanske bara helt enkelt vill äta på en mysig lantlig restaurang, kanske frukost, middag eller lunch. Ja då kan jag säga att 32 rum & och kök är nog Sigtunas bästa hotell för din vistelse.
 Jag praoade där under en vecka. Redan första dagen kände jag mig som hemma. Det är trevlig personal som har bra sammanhållning och skrattar och gör roliga saker tillsammans, en familj. Som har gjort flera aktiviteter tillsammans, till exempel snart ska dem ta en tripp till Ullared, bara dem som jobbar där. ”Det är som mitt hem”, var något som jag fick höra ofta när dem skulle beskriva arbetsplatsen, eller ska jag säga deras andra hem? Båda funkar.
Det är mysiga rum, som gjorde att man verkligen kände sig hemma med tanke på dess lantliga inredning som gav en mysig skön och avslappnad känsla. Sen får man ju inte glömma den goda maten, och bakelserna, doften av nybakat bröd, ny lagad mat som snabbt fyllde lokalerna vid frukost, lunch och middags tid. Sen får man ju inte glömma att gästerna får lite fika före lunchen och sedan efter igen.
”Tänk dig att du har gäster på besök hemma, se till att det alltid finns kaffe till dem, och ta ett varv runt huset då och då och plocka undan all smutsdisk.” Det var en uppgift jag fick. Det var en bra beskrivning på hur man skulle behandla gästerna, och även huset. Efter några dagar när man lärt känna lokalerna och huset, så kändes det nästan som man hade en middag för nära och kära och det var en själv som var värden. 



Svårt att bära tallrikar var det, och en tallrik kan ha gått åt då och då, men det var värt det. Jobbigt att duka alla borden dag in och dag ut, men fint blev det. Jobbigt att bära drickor upp från källaren till restaurangen och baren, men gästerna blev glada. Och muskler fick man.
Det är ett tufft jobb med ibland mycket stress. Men man klarar det med hjälp av gästerna som alltid är trevliga och log till en. Det lyste upp ens vardag. Inte bara gästerna gjorde det utan utsikten också. Med en stor fin gräsmatta och en fin utsikt över vattnet, blev man lugn och harmonisk. Sen får vi ju inte glömma den mysiga stämningen med arbetskollegorna man hade, som även dem lyste upp ens vardag.
 Men det är klart att ibland kan stressen ta över, och man blir trött när man kommer hem, man vill bara lägga sig ner och sova, man orkar inte göra något. Det är en nackdel med detta jobb, men det är ju såklart så med dem flesta jobb. Sen kan det ju vara en aning för högljud nivå om det är ett fullproppat matrum. Då gäller det att hitta ett litet gömställe där man kan sätta sig och bara vila i en minut, sen är man på topp igen, och kan fortsätta leverera en glad och positiv utstrålning.
Sen får jag ju inte glömma att man får frukost lunch och fika och middag här, och jag lovar dig det är gott. Allt från kött till soppa, crossant till kladdkakor. Allt möjligt, och allt är färskt ny bakat, eller ny lagat!
32 rum & kök, var en rolig, trevlig, mysig, utomordentligt den bästa praoplatsen. Säkert även ett väldigt roligt jobb!

Av: Paulina Lundström, en nöjd prao elev!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar