fredag 6 april 2012

oliver prao


                   Intervju

Jag har intervjuat en kock på Hotel Kristina.

på våran arbetsplats har vi 3män och 2kvinnor, sammanlagt 5 st. Gemenskapen är väldigt viktig. Eftersom att det är ett kök så måste alla kunna prata med varandra och trivas ihop, annars fungerar ju inte arbetsprocessen. På ett Hotel behöver man olika utbildningar men om man vill vara kock så behövs en kock utbilding så klar. Arbetstider som kock är väldigt växlande och tyvärr så har man oftast inte en fast tid för lunchen utan man äter när man har tid, det finns både förmiddags tider och tider fram mot kvällen. Lunchen är oftast en timme lång och den är efter att gästerna har ätit klart. Vi har det mycket stressigt ibland men det kan också bidra så att det blir kul för det är ju inte kul om det inte händer saker, i vårt kök så har vi både fysisk och psykosocial miljö. det finns både sjukfaktorer och friskfaktorer, sjukfaktorerna är väll att folk kan må dåligt av stressen fast det finns ju ingen som mår bra av den. Friskfaktorerna kan ju vara att man får mycket feedback av arbetskamraterna i köket och att vi är ärliga mot varandra så att inge känner sig illa till mods. Det finns ju själv klart risker i vårt kök man kan ju skära sig av knivar, bränna sig på spisen eller skada sig av maskinerna som finns. Våra fördelar är väll att det stor variation på vårt arbete och vi får alltid göra nya saker och nackdelarna tycker jag är att det är ganska dåligt betalt och man får jobba mycket helger. facket till vår arbetsplats är restaurang och Hotel facket.

2 kommentarer:

  1. Vilka är dom tre största fördelarna? /Benjamin

    SvaraRadera
  2. Hej! Det verkar som om du har haft en bra prao. Du tar upp stress som en sjukfaktor och yrket innebär ju mycket stress vid olika tillfällen.

    Ha ett bra lov!
    /Mia

    SvaraRadera