Intervju
Jag har
intervjuat en kock på Hotel Kristina.
på våran
arbetsplats har vi 3män och 2kvinnor, sammanlagt 5 st. Gemenskapen är väldigt
viktig. Eftersom att det är ett kök så måste alla kunna prata med varandra och
trivas ihop, annars fungerar ju inte arbetsprocessen. På ett Hotel behöver man
olika utbildningar men om man vill vara kock så behövs en kock utbilding så
klar. Arbetstider som kock är väldigt växlande och tyvärr så har man oftast
inte en fast tid för lunchen utan man äter när man har tid, det finns både
förmiddags tider och tider fram mot kvällen. Lunchen är oftast en timme lång
och den är efter att gästerna har ätit klart. Vi har det mycket stressigt
ibland men det kan också bidra så att det blir kul för det är ju inte kul om
det inte händer saker, i vårt kök så har vi både fysisk och psykosocial miljö.
det finns både sjukfaktorer och friskfaktorer, sjukfaktorerna är väll att folk
kan må dåligt av stressen fast det finns ju ingen som mår bra av den. Friskfaktorerna
kan ju vara att man får mycket feedback av arbetskamraterna i köket och att vi
är ärliga mot varandra så att inge känner sig illa till mods. Det finns ju
själv klart risker i vårt kök man kan ju skära sig av knivar, bränna sig på
spisen eller skada sig av maskinerna som finns. Våra fördelar är väll att det
stor variation på vårt arbete och vi får alltid göra nya saker och nackdelarna
tycker jag är att det är ganska dåligt betalt och man får jobba mycket helger.
facket till vår arbetsplats är restaurang och Hotel facket.
Vilka är dom tre största fördelarna? /Benjamin
SvaraRaderaHej! Det verkar som om du har haft en bra prao. Du tar upp stress som en sjukfaktor och yrket innebär ju mycket stress vid olika tillfällen.
SvaraRaderaHa ett bra lov!
/Mia